Mi okozhatja, hogy nem kívánom a szexet?

Kérdés:  Egy ideje nem kívánom a szexet. Nagyon szeretem a párom, és tényleg nem vele van a baj, de valahogy jobban érzem magam, ha minden más nélkül, simán csak hozzábújhatok és úgy aludhatok el.
Már voltam nőgyógyásznál, mivel voltak (vannak) egyéb panaszaim is mellette, viszont minden eredményem negatív lett. Már arra is gondoltam, hogy a fogamzásgátló mellékhatása ez nálam (NOVYNETTE). Nem tudom, mit tegyek! Nem akarom, hogy a kapcsolatom rovására menjen, már így is vannak jelei annak, hogy ez így sokáig nem mehet.
Lehetséges, hogy a fogamzásgátlótól van, vagy valami egyébre gondoljak?

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás, libidó
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(júniusi)   InforMed

Válasz:  Ez BIZTOS NEM A TABLETTA MIATT van! A tabletták jelentős része inkább fokozza a libidót. (Megszűnik a hormonzavar, nem kell félni a következménytől stb.)
Ezen nem nőgyógyász segít, hanem szexuálpszihológus. Menjen el ilyen rendelésre.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-07-09 21:09:51
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás, libidó

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


Web Design & Development Prowebshop