Császármetszés után sárgás folyás

Kérdés:  2,5 hónapja született a lányom császárral, azóta nem múlt el a folyásom. Az első ugye az erős vérzés volt, ez háromszor múlt el és jött vissza pár nap különbségekkel. Közte pedig mindig sárgás folyásom volt. A vérzés már elmúlt, ez viszont azóta is tart.
Nagyon rossz a szaga, kellemetlen, néha enyhén viszket, illetve ég.
Ez természetes? El fog múlni? Mikor? Tehetek valamit, hogy elmúljon?

| hüvelyfájdalom, császármetszés, hüvelyfolyás, hüvelygyulladás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(júliusi)   InforMed

Válasz:  Tenyésztést kell végezni, és aszerint kezelni. Mielőbb menjen orvoshoz, mert méhszájseb alakulhat ki!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2012-07-09 21:11:31
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, császármetszés

A női bajokról

Nyáron és azt követően is gyakorta keresték fel a nők a nőgyógyászati vagy bőrgyógyászati szakrendeléseket panaszukkal, mely leggyakrabban ágyéki viszketés, égés, a hüvelyből váladékozás, folyás. Gyakran idült fertőzésről van szó


Mi az igazság a császármetszéssel kapcsolatban?

Mivel egyre több a császármetszés, fontos, hogy a várandós anya tisztában legyen azzal, mint jelent az eljárás a szervezete és az egészsége szempontjából.


Hüvelygombák

A hüvelyben jelentkező égő, viszkető érzés, amelyhez folyás társul, gyakran gombás fertőzésre utal. A fertőzés a hüvelyt és a nyílását egyaránt érinti.


Hagyják békén a szülő nőket!

Az egészségügyi szakembereknek bízniuk kellene abban, hogy a nők képesek életet adni a gyermeküknek természetes módon - olvasható az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) új irányelveiben, melyek kevesebb orvosi beavatkozást ajánlanak a szülőszobán.


Előnyös lehet a császármetszés

Koraszülés és túl kicsi babák esetében a terhesség bizonyos időpontjáig előnyös lehet a császármetszés - állapították meg a bécsi MedUni kutatói. Az 1320 újszülött adatainak elemzésével végzett kutatás a bécsi klinikai hetilapban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop