Kerékpártúra terhesen

Kérdés:  7 hetes terhes vagyok. Szeretnénk a párommal egy komoly kerékpártúrára menni, amit már egy éve tervezünk. Azonban a vérvétel, az EKG, a laboreredmények, a védőnőhöz bejelentkezés, a terhesgondozásba-vétel, a terhes kiskönyv megszerzése rengeteg időt vesz el, mivel szűkre szabottak az időpontok (mint az én szabadságom is) és csak halasztódik minden.
(Vérvétel csak hétfőn, kedden és szerdán van, bejelentkezni 10-14 óra között lehet, nos, erről éppen lecsúsztam, így csak a következő hétfő az esélyes, vagyis szerdától vasárnapig malmozok, vagy pl. a védőnő fogadási ideje csütörtök 8-11-ig).
Szabad hosszabb kerékpártúrát bevállalnom és utána majd végighajszolom magam ezen az egészségügyi (tor)túrán? (Az orvosom nem ajánlotta a külföldi utat, de én kíváncsi lennék más szakember véleményére is). Vagy nyugodjak bele, hogy idén már csak legfeljebb 1-1 hetes túrákat csinálhatunk maximum Ausztriáig, mert szinte minden hétre jut valami vizsgálat.
Köszönöm válaszát!

| életmód, terhesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(júliusi)   InforMed

Válasz:  Ha félti a babáját, eszébe ne jusson! Elvetélhet! A nagy testi erőpróba nem kismamáknak való!
Az "egészségügyi tortúra" az Ön és gyermeke érdekét szolgálja. A babát váró nőknek a gyermekük egészsége szokott a legfontosabb lenni.
Ezzel együtt ez nem kötelező. De, ha valami baj lesz a vizsgálatok elmaradása miatt…..?
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség rovatban olvashatók.

2012-07-09 21:11:32
| terhesség, életmód
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop