Terhesség alatti vérzés

Kérdés:  Jelenleg az ötödik kisbabánkat várjuk. A 8. héten mentem először orvoshoz, aki mindent rendben talált.
A 10. héten azonban vérzés jelentkezett, bementem a klinikára, ahol bevérzést nem találtak uh-on, hüvelyes vizsgálat nem történt, az orvos Duphastont írt fel, napi 2x1 szemet.
A negyedik terhesség 15 hetében kivették az egyik petefészkem egy 23x14x17 centis emberfej nagyságú daganat miatt, de a kihordással már semmi baj nem volt.
A gyógyszer szedése mellett is előfordult barnázgatás, amire csak annyit mondtak, szedjem a gyógyszert tovább.
A 12. héten néztek újra uh-ot, ami mindent rendben talált, már volt lepény is, akkor azt mondta az orvos, hagyjam abba a gyógyszer szedését, mert felesleges és nincs rá szükségem.
Most viszont a 13. héten megint előfordult a barnás folt reggel. Az orvosom azt mondta, ha friss vért tapasztalok, akkor menjek be a klinikára.
Ön mit tanácsol?

| terhesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(júliusi)   InforMed

Válasz:  Azt, hogy fogadjon szót orvosának. Ha kiválasztotta, miért nem bízik benne? Egyébként nagyon óvatos legyen a szexszel!
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség rovatban olvashatók.

2012-07-20 19:31:21
| terhesség

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop