Endometriózis

Kérdés:  Nagyon hosszú lenne leírni a történetemet, ezért próbálom minél rövidebben vázolni. 2005-ben laparoszkópia diagnózis endometriózis, valamint bal oldali petefészek ciszta mely mai napig jelen van, vagyis előjön minden menzesz alatt, után.
Mostani leletemre a nőgyógyász szó szerint azt mondta kedden, hogy Debrecenbe kell mennem specialistához, mert ő nem tud velem kezdeni semmit. 24 éves vagyok, még nincs gyermekem.
2011. 09. 27. missed ab. elhalt terhesség a 8. hétben.
Keddi leletem ultrahangos: 78x54x72 mm uterus endometrium 13 mm. Bal oldalon tubaszögletben 39 mm átmérőjű, középen változó echogenitasú adenomyosisnak, colicallodott myom. göbnek megfelelő képlet.
Dg: Endometriosis Metritis Adenomyosis
2006-ban MR-vizsgálat volt, ott a megállapított diagnózis c56ho, ott 11 mm volt ez a valami, most 39-43 mm-es, tehát növekszik.
Re laparoszkópia nem történt BV: Bal oldalon zölddiónyi fájdalmas tapintású petefészekciszta.
Legyen szíves válaszolni, mire számíthatok, mert csak dobálnak ide-oda és 2005-től megy ez a dolog.
Nagyon kétségbe vagyok esve! Kérem, válaszoljon!
Előre is köszönöm!

| endometriózis
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Az endometriózist minél előbb kezelni kell, ennek a része a laparoszkópos kivizsgálás is. Utána jön a gyógyszer jó ideig, hogy meggyógyuljon.
Sajnos, az elmúlt 10 évben a kormányok elsorvasztották az emberek gyógyulási lehetőségeit, bezárták a kórházakat, és a kiképzett személyzet a jól fizető nyugati kórházakba menekül. (A politikusok meg már régóta ott gyógyíttatják magukat.)
Én Pesten dolgozom, ha megkeres, szívesen segítek.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az endometriózisról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Endometriózis rovatban olvashatók.

2012-08-21 05:42:18
| endometriózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop