Tablettamentes hét

Kérdés:  Július 14-én (menstruációm első napján) kezdtem el szedni fogamzásgátló gyógyszert. Rendesen szedtem, mindig este 9-11 óra között vettem be. Július 29-én (16 nap múlva) szeretkeztem a barátommal először a gyógyszer szedése alatt. Majd augusztus 4-én is szeretkeztünk, de ez volt az első gyógyszermentes nap, vagyis ezen a napon már nem kellett bevennem a gyógyszert. Nem használtunk kiegészítő védekezést és belém élvezett.
A mai nap a 4. gyógyszermentes napom, de még nem jött meg és kezdek aggódni. Lehet esetleg probléma? Baj, hogy az első gyógyszermentes napon szeretkeztünk? Nagyon nem szeretnék terhes lenni. Vegyek 72 órás tablettát? Megvárjam a 7 napot, vagy csináljak egy tesztet? Tesztet 14 nap után lehet, hogy biztos választ kapjak, én úgy tudom. Mi a teendő, ha nem jön meg a menstruációm a 7 napban, elkezdjem szedni a második levelet? Elmenjek nőgyógyászhoz?
Kérem, segítsen!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(augusztusi)   InforMed

Válasz:  A rendes tabletta mellett TILOS az alkalmi tabletta! A védőhatás a 7 nap szünet alatt is változatlan, úgyhogy semmi ok az aggodalomra. Ez sokszor előfordul. A 7 napos szünet után folytassa a szedést, de nem árt egy vizsgálat a biztonság kedvéért.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-08-21 05:42:18
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop