Hüvelyfolyás - Mi bajom lehet?

Kérdés:  Sajnos nagy felelőtlenséget követtem el. Egy hónapja tartó párkapcsolatom során lefeküdtem a párommal és az aktus elején lecsúszott az óvszer. (Sajnos gyakran előforduló hüvelygombásodás és gyomorproblémák miatt egyelőre nem használhatok más megoldást.)
A barátom nagyon zárkózott és attól tartottam, hogy nem meri megmondani az igazat, de a tegnapi nap során (a gyomorpanaszaim miatt) hasi ultrahangra kellett mennem, ahol a méhemet is megnézték és a 18 mm-es tüszőn kívül nem találtak semmit (a ciklusom közepén járok).
Megnyugodtam, de az eset óta úgy érzem, mintha teljesen száraz lennék, egy kis kenőcsszerű fehér folyásom volt, 2 nappal ezelőtt pedig fájt a jobb alhasam környéke. Ezen kívül kétszer enyhe csípő fájdalmat éreztem vizeletürítéskor. Legutóbb egy hónapja voltam nőgyógyásznál, hüvelygomba miatt és Pimafucin kúpot, Gynazol krémet és Fluconer tablettát írt fel az orvos (ez utóbbit heti 1x kellett bevennem, pont tegnap az utolsót).
Ön szerint, mi lehet a baj? Egy újabb gombás fertőzés?

| hüvelyfájdalom, hüvelyfolyás, hüvelygyulladás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Ezt tenyésztéssel lehet eldönteni, azt kell végezni mielőbb!
Miből gondolja, hogy "hüvelygombásodás és gyomorpanaszok miatt nem szedhet tablettát?
EZ NEM IGAZ! Addig írasson, amíg egy abortusz után esetleg meddővé nem válik! Utána hiába a bánat!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról és a folyásról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2012-08-21 05:42:19
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom

A női bajokról

Nyáron és azt követően is gyakorta keresték fel a nők a nőgyógyászati vagy bőrgyógyászati szakrendeléseket panaszukkal, mely leggyakrabban ágyéki viszketés, égés, a hüvelyből váladékozás, folyás. Gyakran idült fertőzésről van szó


Hüvelygombák

A hüvelyben jelentkező égő, viszkető érzés, amelyhez folyás társul, gyakran gombás fertőzésre utal. A fertőzés a hüvelyt és a nyílását egyaránt érinti.


Intim higiénia gyermekkorban is

Sok szülő még mindig tabuként kezeli a témát, pedig számos probléma megelőzhető lenne, ha beszélnének róla a gyerekkel. A kellemetlen tünetekkel járó fertőzések akár gyermekkorban is megjelenhetnek, nyáron pedig még nagyobb a fertőzés veszélye.


Az csukló ínhüvelygyulladása a kisbabás szülők betegsége

A De Quervain tenosynovitis, vagy más néven a csukló hüvelykujj felöli oldalának ínhüvelygyulladása, ismétlődő csuklómozgások, a csukló túlterhelése miatt jön létre. Kezelés nélkül a fájdalom tovább terjedhet a kéz vagy az alkar irányába, vagy mindkét területre.


Web Design & Development Prowebshop