Endometriózis

Kérdés:  25 éves vagyok. Egy hete műtöttek laparoszkópiával, mert egy 5 cm-es endometriózist találtak a bal petefészkemen. Már nagyon sok mindent olvastam ezzel a betegséggel kapcsolatban, de nem tudom mi az igaz.
Sosem volt rendszeres menstruációm, 18 évesen fogamzásgátlót írt fel rá az orvosom, aztán 21 évesen abbahagytam a szedését. Azóta pajzsmirigy-alulműködésre kezeltek, de az évek óta rendben van, ahogy a többi hormonszintem is, mégis mindig 2-3 hetet késik a menzeszem. A nőgyógyászom szerint, nem ettől alakult ki az endometriózis.
Most Mercilon tablettát írt fel az orvos, aki múlt héten műtött, hogy ha megjön a menzeszem, ezt kezdjem szedni. Nagyon félek, és bármit megtennék azért, hogy soha ne újuljon ki ez a betegség.
Ajánlották nekem az Indol 3C, omega 3 és Imune alga kapszulákat. Ön szerint, ezek hatásosak lehetnek, nem ártanak? Egyáltalán mit tehetnék a megelőzés érdekében? Az immunrendszer erősítése, étrendváltoztatás valóban megoldás lehet?
Nagyon el vagyok keseredve, kérem, segítsen nekem!
Előre is nagyon köszönöm!

| endometriózis
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Orvosa fog még adni gyógyszereket, több hónapig szedni kellene, hogy a rossz helyen lévő méhnyálkahártya szigeteket elpusztítsák. Legjobb lenne, ha a kezelés végén várandós lenne, az a tartós gyógyulás legbiztosabb elősegítője. (Ehhez a pajzsmiriggyel és a vérzészavarral is foglalkozni kell majd.) Az öngyógyszerelés helyett inkább orvosára hallgasson!
Betegségéről bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu/index.html">www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az endometriózisról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Endometriózis rovatban olvashatók.

2012-08-24 19:41:18
| endometriózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop