Ismeretlen hüvelyi folyás

Kérdés:  Hosszú lesz, elég régre visszanyúlik a dolog. 2005-től szedtem a Novynette tablettát, semmi probléma nem volt vele, amikor 2008 első felében volt egy nagyon erős köztesvérzésem. A kórházban nem foglalkoztak velem, azt mondták, hogy majd elmúlik. 1-2 hónapra rá barnás folyás jelentkezett, de majdnem egész hónapban.
2008 augusztusában lecserélték a fogamzásgátlómat Milligestre, merthogy biztosan attól van. De a gyógyszercsere sem segített semmit, elég sok citológiai vizsgálatot végeztek, de soha sem volt semmi bajom. Egy időben gyengült, és csak szexuális együttlétek után jelentkezett. De ez csak 1-2 hónap volt, újra erősödött. Az egyetlen, amit én leszűrtem, hogy ha élek szexuális életet, ha nem (huzamosabb ideig), ez a valami akkor is jelen van.
2011 márciusában megint kiemeltem ezt az információt a nőgyógyásznak, majd azt mondta, hogy hát ez a gyógyszertől van, ekkor kaptam 30-as Gestomixet és Pimaflucin kúpot. Persze a citológia eredménye továbbra is negatív volt. Persze a folyás nem tűnt el.
Mivel már fél éve nem volt akkor kapcsolatom, így 2011. augusztusában abbahagytam a fogamzásgátló szedését, hátha azzal van a gond. Ekkoriban magánéleti problémák miatt nyugtató és kedélyállapot javító tablettákat kellett szednem, de a gyógyszer abbahagyása után egyből beállt a menzeszem, persze a már megszokott barnás folyás nem szűnt meg. Amikor a pszichiátrián felírt gyógyszereket abbahagytam a szervezetem úgy döntött, hogy nekem nem kell menstruálnom 5 hónapon keresztül, viszont itt a barna folyás is eltűnt.
Elmentem orvoshoz: citológia rendben és felírt egy doboz Norcolutot, ami hatott, tehát megint csak visszatért minden a normális kerékvágásba: vérzés rendben, valamint a társult barnás folyás egy kis extrával, újabban néha vizes-koszos folyásra változik.
Mi a bajom? Mert, hogy ez nem normális, az biztos! Heti egyszer szoktam irrigálni, ami szerintem nem mondható túl gyakorinak, valamint 25 éves vagyok.
Előre is köszönöm szépen a válaszát!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Két dolgot javaslok:
1./ áttérést a fogamzásgátló injekcióra és
2./ sürgős hüvelyváladék tenyésztést, és az eredménynek megfelelő kezelést.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása és a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-09-03 20:34:50
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop