Terhesség lehetősége

Kérdés:  A barátnőm és én 1 éve élünk nemi életet, ő 17 én 18 éves vagyok. Augusztus hónapban is volt nemi aktus 3-4 alkalommal. Minden alkalommal védekeztünk óvszerrel, fogamzásgátlót nem szed a barátnőm. Az óvszer nem szakadt ki.
2-3 hete a barátnőmnél krónikus hasfájás, hányinger, állandó hőemelkedés jelentkezett. A háziorvosa beutalta ultrahangra és vérvételre. Az ultrahangos vizsgálat 5-6 napja történt. Az ultrahangon megvizsgálták a méhét is. Az orvos láthatta/megállapíthatta, hogy barátnőm terhes, amennyiben augusztus hónapban volt aktus és esetleg teherbe esett? Az orvos megkérdezte, hogy mikor várja a menstruációját és most kellett volna 21-22. körül. 2-3 napja késik a menstruációja. De az orvos azt mondta, hogy igen látja, hogy most kéne megjönnie a menzeszének.
Tehát láthatta az orvos esetlegesen, ha terhes lenne a barátnőm? Lehetett spermium az előváladékomban, amennyiben vizeltem az aktus előtt mindig?
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Sajnos, a gumi nemi betegség ellen használatos ma már csak. Védekezni hormonnal szokás. Ha most - és ezt kívánom - megússzák, barátnője sürgősen kezdjen tablettát szedni, mert az abortusz sokszor meddőséget okoz!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és injekcióról írottakat.
Ha megkeresnek, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-09-03 20:34:52
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop