Elfelejtett tabletta

Kérdés:  Szombaton együtt voltam a párommal, majd vasárnap vettem észre, hogy elfelejtettem szombat este bevenni a gyógyszeremet (még 4 pirula van hátra a 7 napos szünetig). Bevettem, bár 21 órás késéssel, majd a szokásos időben a következőt, mivel azt olvastam a tájékoztatót, hogy vagy tartsak szünetet vagy szedjem tovább a következő levéllel.
Azonban hétfőn reggel megjött a menstruációm. Hozzátenném, hogy egész éjjel nem aludtam az idegességtől, hogy mi lesz.
Betudható a menstruációm az idegességnek? Szedjem tovább a gyógyszert? Egy terhességi tesztet azért kellene később végeznem?
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  A tabletta abbahagyása a vérzéssel jár. Ön abbahagyta, bár nem a 21. napon, és az esemény ugyanaz lett.
Nem kell aggódnia, de a 7 napos szünetet feltétlen tartsa meg, mert ismét vérezni fog, ha továbbszedi.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-09-16 02:55:24
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


Web Design & Development Prowebshop