Terhesség kérdése

Kérdés:  Évekkel ezelőtt volt egy terhesség megszakításom. Azóta szedek fogamzásgátlót, mégis mindig attól félek, hogy mi lesz, ha ez újra megesik.
2,5 hónapja elfelejtettem bevenni az utolsó szem tablettát (a tájékoztató azt írta, ebből nem lehet probléma). A menstruáció utolsó napján voltunk együtt párommal. Utána volt kisebb barnás folyásom félidőben, de utána minden hónapban rendesen megjött.
Csináltam több tesztet is, hogy kivessem a gyanúm, mind negatív lett. Voltam hüvelyi ultrahangon fölfázás miatt a múlt héten, ott azt mondta az orvos, hogy a méh normális nagyságú. Gondolom, ha terhesség állna fent, ennyi idő után, ha nem is ezzel mentem el, észrevették volna egy alapos hüvelyi ultrahangon magánrendelésen. Az orvos még annyit mondott, hogy a jobb petefészekben tüszők láthatók.
Ezek után jobban tenném, ha végre kivernék minden hülyeséget a fejemből, és megnyugodnék, hogy nem vagyok terhes, igaz? Szerintem már beképzelek magamnak dolgokat.
Kérem, írja le véleményét! Erősítsen meg abban, hogy nem vagyok terhes!
Köszönöm válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Szerintem is fogadja el az ultrahang lelet eredményét. Egyébként 1-2 tabletta nem számít, a fogamzásgátló tabletta a 7 napos szünet alatt is véd.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-09-16 02:55:25
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop