Gyenge vérzés, rózsaszín folyás

Kérdés:  22 éves vagyok, harmadik éve szedek fogamzásgátló tablettát. Az elmúlt hónapban sajnos nem sikerült azonos időben bevennem a tablettát, ill. néhány alkalommal meg is feledkeztem róla, így később pótoltam (12 órán belül). A menzeszem e hét hétfőn lett volna esedékes, de nem jelentkeztek a megszokott menstruáció előtti tünetek sem, majd hétfőn csupán rózsaszín folyásom volt, kedd-szerdán pedig nagyon-nagyon enyhe vérezgetés, azóta semmi.
A ciklusom általában órára pontos, a menzeszem 5 napig tart és a vérzés középerős. Mivel aktív szexuális életet élek, azt hiszem, joggal merül fel bennem a terhesség eshetősége. Szerdán csináltam egy gyorstesztet, melynek negatív lett az eredménye.
Ön mit gondol? Lehet, hogy baba van a dologban ennek ellenére? (Talán túl korai volt a teszt?) Mikor érdemes egy újabb tesztet elvégeznem? Amennyiben nem terhesség, mi okozhatja? Érdemes vele orvoshoz fordulnom, vagy inkább várjak még?
Remélem, nem tettem fel ostoba kérdéseket, de jelenleg külföldön tartózkodom, és még nincs helyi nőgyógyászom.
Előre is köszönöm válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Sajnos a tablettabevétel nagy pontosságot igényel. Különben az a folytatás, amit Ön tapasztal.
Javaslom, térjen át a fogamzásgátló injekcióra, az háromhavonta egy szuri, nem kell minden nap bevenni.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-09-28 06:14:26
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


Web Design & Development Prowebshop