Együttlét utáni vérzés

Kérdés:  3 évvel ezelőtt agyalapi mirigy jóindulatú daganatot találtak nálam, a prolaktin szintem nagyon magas volt. Több mint 1 éve 1-1 kisebb eltéréssel jók az eredményeim. Jó pár évvel ezelőtt előfordult, hogy 1-1 közösülés után véreztem egy picit, elváltozást nem találtak.
2,5 hónapja új partnerem van, azóta Gestomin nevű fogamzásgátlót szedek (korábban nem szedtem semmilyen fogamzásgátlót). Emellett Bromocriptint szedek 3 éve. A mostani barátommal (ő a 3. az életemben, 29 éves vagyok) többször előfordult, hogy kicsit erősebb együttlét után friss, piros vér távozott belőlem, ami pár perc múlva elmúlt. Fájdalmaim nincsenek, a ciklus közepén vagyok.
Érdeklődnék, lehet hormonális eredetű a problémám, közrejátszhat a fogamzásgátló szedése (most szedem a 3. levelet, a felénél tartok)? Nőgyógyászati vizsgálaton 1 éve voltam, novemberben kell mennem a köv. vérvételre, a vizsgálatot akkor akarom elvégeztetni.

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Az ismeretlen eredetű vérzés miatt menjen el rákszűrésre, az a biztos, lehet, hogy új tablettát fognak adni.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-09-28 06:14:26
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop