Fogamzásgátló tabletta kihagyása

Kérdés:  18 éves vagyok és az első Gestomix fogamzásgátló tablettámat szedem és a harmadik hétnél tartok. Azonban a tegnapi nap során nem volt nálam a tabletta, így nem tudtam bevenni (19.55 perckor szoktam mindig bevenni) és másnap pótoltam azt a tablettát 16.40 felé. Több mint 12 óráig nem vettem be.
A betegtájékoztatón az volt írva, hogy ha a harmadik héten felejtem el bevenni a tablettát, akkor van olyan lehetőség, hogy amint tehetem, beveszem a tablettát (ezt megtettem) és a többit pedig ugyan úgy folyatom a megszokott időpontban, de nem szabad tablettamentes szünetet tartani, hanem a következő csomaggal kell folyatnom.
Ha a következő levél adagjaimmal is végzem, akkor utána már kell tartanom 7 napos szünetet ugye? Vagy folytassam ugyanúgy a tabletta szedését (még van 2 db) és tartsam meg a szünetet, mintha nem történt volna semmi és használjak más védekező módszert?
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(októberi)   InforMed

Válasz:  A fogamzásgátló tabletta a 7 napos szünet alatt is véd, így 1-2 db kihagyása legfeljebb vérzést okoz. Tehát Ön továbbra is biztonságban van.
Folytassa a szedést, mintha mi sem történt volna. Eszébe ne jusson két csomagot folyamatosan bevenni! Nagy vérzést kaphat!
A fogamzásgátló injekciónak pont ez az előnye, 3 havonta kell adni, nem kell minden nap fejben tartani.
A jövőre nézve bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-10-29 07:13:18
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop