Megrövidült méhnyak-csatorna

Kérdés:  Csupán annyit kérdeznék, mitől lehet? 2 éves kislányom koraszülött lett, 32 hétre szültem, császármetszéssel jött világra. Ezek után 9 hónapra teherbe estem. Sorolom miért nem lehetett őt megtartani magán orvosom szerint: - császár után korai - ok megértem nem volt tervezett, de - fájt a belső vágásom - vajon ezért, vagy eleve rosszul forrt össze? Megrövidült méhnyak-csatorna 3 cm helyett 1 cm volt, akkor 5-6 hetes terhesen.
Eleve ilyen rövid, vagy vetélni készültem akkor éppen? Ha vetélni akartam volna, akkor megelőztük, mert nem tartotta senki rajtam kívül helyesnek, hogy megtartsam a kisbabámat. Nem tudom értelme lenne-e egyszer valamikor megpróbálni újra, vagy inkább hagyjam, mert nem szeretném ezt újra átélni. Eltelt azóta egy pár hónap, de nem tudom kiheverni a dolgot, kellene még egy pár év egy másik gyermekvállalásához emiatt, de azon is gondolkodtam, hogy nem is próbálkozom.
Önnek mi a véleménye? Meddig várjak a másik babára - vagy várjak egyáltalán?

| terhesség, szülés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(októberi)   InforMed

Válasz:  Nézze, utólag már kár bánkódni. Én a fokozott kontroll melletti kihordást javasoltam volna. A nyakcsatorna megrövidülése még nem jelent vetélést.
Mindegy. Most előre nézzen, és mielőbb jöjjön a tesó, aki el fogja feledtetni ezeket a rossz gondolatokat. Rajta, még két-három babát is szülhet!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről írottakat.
Nézze meg a videókat. (Táncoló ikerbabák.)
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2012-11-05 02:45:18
| terhesség, szülés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop