Menzesz kimaradása

Kérdés:  35 éves nő vagyok. A lányom születése óta, vagyis 9 éve szedem a Triodena fogamzásgátló tablettát. Eddig minden óramű pontossággal működött, nem volt semmi gondom.
Az elmúlt 21-es időszakban hamarabb hagytam abba két nappal a tablettát, és hamarabb kezdtem el szedni, betartottam a 7 nap szünetet, de én arra számítottam, hogy mivel hamarabb abbahagytam az előző 21-es időszakot, így 2 nappal hamarabb fog majd megjönni, de nem így történt. A szokásos szerint jött meg, és amikor körülbelül 2 napja véreztem, akkor kezdtem az újabb 21-es levelet, így a vérzésem elhúzódó volt. De végül elállt és beszedtem rendben a levelet. Azonban amikor most tartottam a 7 napos szünetet, nem jött meg a vérzésem és ma már be kell vennem az első tablettát (fájdogált a hasam, mint amikor vérzésem van, de nem véreztem).
Mi a véleménye? Szedhetem tovább a levelet és bízhatok abban, hogy a következő szünetben helyreáll a rendszer?
Köszönöm válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(októberi)   InforMed

Válasz:  Folytassa a szedést, de menjen el vizsgálatra. Én biztos vagyok abban, hogy nincs semmi gond, de jobb az óvatosság!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-11-05 02:45:19
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés