Gracial

Kérdés:  6 éve szedem a Gracial tablettát, de sajnos most vettem észre, hogy a jelenleg használt levél utolsó 8 szeméből a 2-dikat a tegnapi nap folyamán elfelejtettem bevenni, és véletlenül ma vettem be.
A használati útmutató szerint, két lehetőségem van. Vagy végigszedem ezt a levelet, s utána szünet nélkül folytatom a következővel, vagy most befejezem (nem szedem be a maradék 6 tablettát), és tartok minimum 6 vagy kevesebb tablettamentes napot, utána a következő levéllel folytathatom a szokásnak megfelelően.
A tablettamentes napokon vérzésnek kellene majd jelentkeznie? Kiegészítő védekezés szükséges? Ha igen, mennyi ideig? Ha mégis végigszedném a jelenlegi levelet, akkor nem tartható a 6 napos szünet?
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(novemberi)   InforMed

Válasz:  A fogamzásgátló tabletta a 7 napos szünet alatt is véd, így 1-2 db kihagyása legfeljebb vérzést okoz. Tehát Ön továbbra is biztonságban van.
A fogamzásgátló injekciónak pont ez az előnye, 3 havonta kell adni, nem kell minden nap fejben tartani.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-11-23 23:37:34
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop