Teherbe esés esélye?

Kérdés:  A menstruációs ciklusom 25 napos. November 11-15-ig volt vérzésem, 25-én délután egy együttlét során kiszakadt az óvszer, de mivel felül voltam, és észrevettem a bajt, zuhany alatt azonnal kimostam magam belülről folyóvízzel, ezért nem láttam szükségét esemény utáni tabletta bevételére.
Ahogy számoltam, december 6-án kellett volna megjönnie, de a szokásos menzesz előtti mellfeszülés elmaradt, ezért a nőgyógyásznál kivártam aznap a soromat és ultrahangos vizsgálatot kértem, mely azt mutatta, hogy 13 mm-es tüszőm van.
A doktor azt mondta, ha terhes lennék 10. napon már látható valami. Azt javasolta, várjak egy hetet, mert akkorra fog a menzesz jelentkezni. Ha ez elmarad, menjek vissza 2 hét múlva.
Ha megtermékenyült a petesejt, nőnek attól még a tüszők azután is? 13 mm-es volt a tüsző december 6-án, és ahogy olvastam 22 mm-es méretű, amikor reped.
Van rá esélyem, hogy terhes lettem? Vagy egyszerűen a sok stressz miatt most kicsit késik? A méhemben érzékelek kisebb fájásokat, mint mielőtt megjönne.
Nagyon aggódom!
Köszönöm a válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(decemberi)   InforMed

Válasz:  Én is osztom aggodalmát, és kívánom, hogy megússza!
Utóbbi esetben melegen ajánlom a tablettát. Ismeri: "addig jár a korsó…"
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-12-16 23:38:49
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


Web Design & Development Prowebshop