Teherbe esés esélye?

Kérdés:  A menstruációs ciklusom 25 napos. November 11-15-ig volt vérzésem, 25-én délután egy együttlét során kiszakadt az óvszer, de mivel felül voltam, és észrevettem a bajt, zuhany alatt azonnal kimostam magam belülről folyóvízzel, ezért nem láttam szükségét esemény utáni tabletta bevételére.
Ahogy számoltam, december 6-án kellett volna megjönnie, de a szokásos menzesz előtti mellfeszülés elmaradt, ezért a nőgyógyásznál kivártam aznap a soromat és ultrahangos vizsgálatot kértem, mely azt mutatta, hogy 13 mm-es tüszőm van.
A doktor azt mondta, ha terhes lennék 10. napon már látható valami. Azt javasolta, várjak egy hetet, mert akkorra fog a menzesz jelentkezni. Ha ez elmarad, menjek vissza 2 hét múlva.
Ha megtermékenyült a petesejt, nőnek attól még a tüszők azután is? 13 mm-es volt a tüsző december 6-án, és ahogy olvastam 22 mm-es méretű, amikor reped.
Van rá esélyem, hogy terhes lettem? Vagy egyszerűen a sok stressz miatt most kicsit késik? A méhemben érzékelek kisebb fájásokat, mint mielőtt megjönne.
Nagyon aggódom!
Köszönöm a válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(decemberi)   InforMed

Válasz:  Én is osztom aggodalmát, és kívánom, hogy megússza!
Utóbbi esetben melegen ajánlom a tablettát. Ismeri: "addig jár a korsó…"
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-12-16 23:38:49
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés