Endometriózis - Műtét szükségessége

Kérdés:  35 éves nő vagyok, 6 éve bal petefészekcisztámat laparoszkopal kiszedték ekkor derült ki hogy endometriózisom van. A műtét után fél évig szedtem gyógyszert, amitől nem volt menzeszem majd teherbe estem és lett egy kisfiam.
Ez év áprilisában megint lett egy cisztám, bal ovárium 44x41,5x42 mm, kétrekeszes ciszta a bal petefészkemen. A doktorúr nem csinált vele semmit, csak ellenőrizzük háromhavonta.
Elmentem egy másik nőgyógyászhoz, csináltatott megint egy ultrahangot, amin a bal ovárium 45x43x49 mm egyrekeszes ciszta lett. Ö ki szeretné szedni a bal petefészkemet.
Nem tudom, mit tegyek? Legyen műtét vagy sem?
Válaszát előre is köszönöm!

| endometriózis
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(decemberi)   InforMed

Válasz:  Most másodszor is csak a bal petefészke beteg? A jobb biztosan egészséges?
Most jött ki egy új, endometriózis ellenes gyógyszer. Szerintem 3 hónapig szedje, utána jöjjön a második baba. (Nehogy aztán ne legyen tesó!)
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az endometriózisról írottakat. (Bár az új gyógyszer még nincs rajta.)
Nézze meg a videókat. (Táncoló ikerbabák.)
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Endometriózis rovatban olvashatók.

2012-12-16 23:38:50
| endometriózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop