Endometriózis

Kérdés:  Egy éve szenvedek attól, hogy menzeszkor elviselhetetlen "felfázásos" panaszaim vannak (élesen fájó, csípő vizelet). Görcseim is vannak, de az már korábban is volt, fogamzásgátló szedésétől kezdve (2005).
Jelenleg nem szedek fogamzásgátlót, 30 éves vagyok, nincs gyermekem, de szeretnék (augusztusban lesz az esküvő, utána tervezzük a babát). 1 év alatt jó sok vizsgálat (nőgyógyászati, UH, vizelettenyésztés stb.) és beszedett antibiotikum után endometriózis gyanúja merült fel. Urológus kezdett endometriózisra gyanakodni, 2012. októberben történt hólyagtükrözés, mellyel igazolni látta, hogy endometrium van a hólyagon. (Ettől kezdve antibiotikumot nem szedtem, és így is elmúlt a fájdalom, bár menzesz utolsó napját követően még 1 hétig fájdalmas a vizelés.)
Nőgyógyász laparoszkópiás műtétet javasolt, de műtét közben az is lehetséges, hogy az egész hasfalat felvágják. Ezt követően fél év hormonkezelés következik. Nagyon félek a hormonkezeléstől, és hogy hogyan tudok majd teherbe esni utána?
Egyelőre nem jelentkeztem be műtétre. Homeopátiás orvoshoz fordultam, 1 hónapja szedem a Thuját (egyelőre nincs pozitív fejlemény).
Ön szerint meggyógyulhatok homeopátiával, vagy csak elvesztegetett idő? Érdemesebb teherbeeséssel "kiiktatni" a menzeszt, addig meg valahogy elszenvedni azt a fél évet, vagy mindenképpen műtét javasolt?
Ugyanakkor a panaszok egyre elviselhetetlenebbek. Decemberben a menzesz 2. napján alig bírtam lábra állni, bementem dolgozni, de haza kellett jönnöm. (Járni csak görnyedve bírtam, a has, hólyag nemcsak fájt, de rendkívül érzékeny volt, érintésre is fájt.) Minden mozdulathoz "össze kellett szednem az erőmet". Aztán végigaludtam a napot.
Egyik beteg írására adott válaszban olvastam, hogy van egy új gyógyszer endometriózisra. Szabad tudni a nevét? Esetemben alkalmazható lenne?
Köszönöm figyelmét és válaszát!

| endometriózis
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(januári)   InforMed

Válasz:  Az endometriózist célszerű még a baba előtt kezelni. Ma van erre megfelelő gyógyszer.
Én nagyon sok ilyen esettel találkoztam, utána jött a baba. A gond az, hogy a hólyagnak nagyon nem tesz jót az endometriózis.
A homeopátia ezen nem tud segíteni, csak az idő múlik, és esetleg lezáródnak a méhkürtök.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az endometriózisról írottakat.
Nézze meg a videókat. (Táncoló ikerbabák.)
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Endometriózis rovatban olvashatók.

2013-01-17 06:01:59
| endometriózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop