Fogamzásgátló, vérzészavar, terhesség esélye

Kérdés:  November 13-án bevettem egy Escapelle tablettát, ami után vérezgettem, de nem olyan erősen és nem is annyi ideig, ameddig a normál menstruációkor szoktam (6-7 nap helyett 4-5 napig tartott). December 10-én együtt voltam párommal, az együttlét során 5 percig nem használtunk óvszert a behatoláskor. Az aktus után 1 órával barna folyás jelentkezett, amivel 13-án elmentem nőgyógyászhoz, aki Duphastont írt fel rá, hogy meghozza a normális menstruációt és újra el tudjam kezdeni a fogamzásgátlót (Milligest). Duphastonból 5 napig 2x1-et kellett szednem. 20-án elkezdtem vérezgetni, 21-én bevettem a fogamzásgátló első tablettáját, 22-re megint csak barna folyás volt, ami még 3 napig tartott. A Duphastonos kezelés alatt fájtak a mellbimbóim. December 24-én jelentkeztek tünetek: hányinger, hasi puffadás, alhasi fájdalmak, sűrű vizelési inger, hangulatingadozás, erősebb folyás.
Múlt héten ezekből már csak az alhasi fájdalmak voltak, néha görcsölés, ami kisugárzott a combomba, gyakori vizelési inger és ezek mellé jött még a mell növekedése és érzékenysége (az érzékenység most már nagyon minimális), és nagyobb étvágy, ami már kicsit mérséklődött.
Teszteket csináltam, mindig reggeli első vizeletből és negatívak lettek! Kedden voltam nőgyógyásznál, aki azt mondta, hogy nem lát terhességet, de hozzátette, hogy az aktus után 4 héttel még nem is látna. Ez tényleg így van? És ezután még eléggé rám ijesztett, mert azt mondta, hogy találkozott olyannal, aki 18 hetes volt és negatív tesztje volt. Létezik ilyen, ha egy terhességnél minden rendben?
Tegnap vettem be a fogamzásgátló első levelének utolsó tablettáját. Ha esetleg terhes lennék, akkor ugyanúgy jelentkezik a megvonásos vérzés, vagy akkor nem? Ha jelentkezik, akkor megnyugodhatom teljesen? Ha nem vagyok terhes, akkor azok a tünetek, amiket felsoroltam lehetnek a nagy hormonbevitel miatt esetleg (Escapelle, Duphaston, Milligest)?
Kérem, az összes kérdésemre válaszoljon, mert nem bírok megnyugodni!
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(januári)   InforMed

Válasz:  A vizeletteszt valóban nem biztos (vérből megbízhatóbb), és tényleg minimum 10 napos kimaradás kell a vizsgálat biztos eredményéhez. De bízzon a jövőben, szerintem, ha befejezi a csomagot, meg fog jönni a megvonásos vérzés, és újra minden szép lesz!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. A tabletták csökkentik a vérzést, sok nő - noha nincs partnere - ezért szedi.
A honlapomon a tabletta blog végén olvashatja, hogy apácáknak is javasolja a Vatikán, számos előnyös hatása miatt.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2013-01-21 06:47:56
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop