Fogamzásgátló szedése

Kérdés:  Egy hónapja szedek fogamzásgátlót és az utolsó szemet 2012. december 31-én (hétfőn) vettem be. Megtartottam a 7 napos szünetet és a gyógyszertárban azt mondták, hogy már a 7. napon kell bevennem a második levél első szemét, amit be is tartottam.
Jól tettem, hogy hallgattam a patikusnőre? Miért kellett a 7. napon bevennem a fogamzásgátló tablettát, mert én úgy tudtam, hogy a 8. napon kell bevennem a következőt, azaz kedden? A következő 7 napos szünetkor a 7. vagy a 8. napon kell bevennem a fogamzásgátló tablettát?
Előre is köszönöm a választ!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(januári)   InforMed

Válasz:  A 8. napon kellett volna, de ennek semmi kihatása sincs a védelemre (21+7 = 28 naponta szoktak vérezni a nők, ezért 7 napot kell kihagyni).
A fogamzásgátló tabletta a 7 napos szünet alatt is véd, így 1-2 db kihagyása legfeljebb vérzést okoz. Tehát Ön továbbra is biztonságban van.
A fogamzásgátló injekciónak pont ez az előnye, 3 havonta kell adni, nem kell minden nap fejben tartani.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. A tabletták csökkentik a vérzést, sok nő - noha nincs partnere - ezért szedi.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2013-01-26 05:59:14
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop