Megkavarodott havi ritmus?

Kérdés:  Laurina tablettát szedek immár 3 éve. Ez volt az első ilyen alkalom, hogy nem tartottam szünetet 2 levél szedése között, mert nem lett volna alkalmas, ha csak 1 héttel eltolva menstruálok.
A 2. levélből 5 szem volt még hátra, amikor kis mennyiségű, enyhe vérzést tapasztaltam, kb. 3 napig tartott. A maradék szemeket még bevettem, mert ez tűnt kézenfekvőnek.
Ugye ez nem a tabletta hatásának csökkenése miatt történt, hanem csak a megváltozott hormonok miatt, amit a szünet kihagyásával generáltam?
Ezután tartottam a 7 nap szünetet. Vasárnap kellett volna hivatalosan megjönnie, azonban már pénteken jelentkezett normális, az eddigiekhez is hasonló mennyiségű és jellegű vérzés és hétfőn abba is maradt. Azóta párszor enyhén görcsölt az alhasam egy rövid ideig. Ha most a szokott napon beveszem az új levél 1. szemét, akkor minden visszatér a szokott kerékvágásba?
Válaszát nagyon szépen köszönöm előre is!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(februári)   InforMed

Válasz:  Remélhetőleg így lesz, és nem lesz köztivérzés.
A tanulság: nem szabad 2 csomagot folyamatosan szedni! Ha el akarja tolni a vérzést, akkor előbb hagyja abba, a szünetet hozza előre. (Utána kezdje az új csomagot.)
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2013-02-13 05:59:35
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés