Terhesség - Vállalható?

Kérdés:  Én egy 36 éves nő vagyok. Kétszer volt kisebb stroke-om és van egy örökölt vérsűrűségem, amire Sycoumárt szedek. A párommal nagyon szeretnénk közös babát, mert nekem már van kettő, de még akkor nem tudtuk, hogy ilyen betegségem van, de akkor semmilyen gondot nem okozott a terhesség alatt.
Vállalhatok így babát úgy, hogy sem a babánál, sem nálam ne adódjon gond? Egészséges lehet a baba így?

| terhesség, stroke, sztrók, TIA
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(februári)   InforMed

Válasz:  Ezt nem a nőgyógyász dönti el, részünkről nincs akadály.
Ideggyógyász szakembert kellene megkérdezni. Ön fiatal, valószínűleg nem sztrókja volt, hanem egy TIA nevű betegsége, ami csak egy érgörcs. Szerintem rá fog bólintani.
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség - rizikófaktorok rovatban olvashatók.

2013-02-13 05:59:36
| terhesség, stroke, sztrók, TIA

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Érszűkület és érelzáródás

Az arterioszklerózis - attól függően, hogy mely érterület szűkületét okozza - különböző szervek vérellátásának károsodása útján okoz tüneteket. Egyik leggyakoribb megjelenése a koszorúerek szűkülete; ennek következményeivel, az angina pectoris és a szívizomelhalás (infarktus).


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Web Design & Development Prowebshop