Antibiotikum, terhesség - Okozhat bajt?

Kérdés:  Tervezzük a 3. babánkat. Viszont a menzesz időszakában az első napon tüdőgyulladást állapítottak meg, melyre Augmentin duot kaptam. Visszamentem kontrollra és még mindig nem volt tökéletes és Fromilid Unot kaptam, majd a tegnapi nap folyamán ismét kontrollon arcüreggyulladást állapítottak meg, erre Savulin 500-at kaptam.
Viszont mi azt hittük hétfőn, már minden rendben van, mert sem köhögés, sem semmi nem volt és együtt voltunk a férjemmel.
Ezek mellett az antibiotikumok mellett lehetek terhes? Ha igen, akkor milyen veszélyhelyzet lehet a babánál? Mennyire károsíthatja a magzatot?
Várom mielőbbi válaszát!

| terhesség, szülés, várandósság
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(februári)   InforMed

Válasz:  Ma nagy divat ez a fertőzés. Szerencséje, hogy nem lépett fel szívritmuszavar.
A szedett gyógyszerek nem emelik a fejlődési rendellenesség kockázatot. Jöhet a baba.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a várandósságról írottakat.
Nézze meg a videókat. (Táncoló ikerbabák.)
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2013-02-13 05:59:36
| terhesség, szülés, várandósság

Web Design & Development Prowebshop