Menzesz megváltozás, emlőből váladék

Kérdés:  26 éves nő vagyok, van egy 5 éves gyermekem. Eddig minden teljesen normális volt, már több éve szedem a Yadine fogamzásgátlót, de a múlthónapban egy nappal később jött meg a vérzésem, mint ahogy szokott - péntek helyet szombaton, a mostani vérzésemnél megint egy nappal eltolódott - most már péntek helyet vasárnap jött meg. És hétfőn kezdem mindig az újabb csomagot, így csak 3 napig volt meg.
Ezen a héten hétfőn kezdtem el szedni (02. 11.), szerdán már elmúlt, csütörtökön és pénteken elég erősen hányingerem van. Szinte egész nap, ma reggel a bal mellemből egy csepp tej is jött.
Normális ez, mitől lehet ez?
A gyermekem születése óta elég sokáig jött a tejem, és többször volt, igaz elég ritkán, hogy egy csepp tej jött a mellemből. Ez havonta egyszer vagy kéthavonta egyszer volt, ennek az oka az is lehet, hogy gyermekem születése után sajnos 3-szor volt abortuszom (az utolsó 2-3 éve volt). Hamar a születése után voltak ezek, most már több éve szedem a Yadine-t.
Ön szerint mi lehet a gond? Esetleg lehet, terhesség áll mögötte? Bár kizártnak tartom, mivel rendesen szedem a gyógyszert.
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(februári)   InforMed

Válasz:  A tabletta melletti megvonásos vérzés (mert ez nem a havivérzés!) a 7 nap alatt vagy előtt jön meg, teljesen mindegy, mikor. Ön biztonságban van.
A mellét ne nyomogassa, mert az fokozhatja a váladékképződést. Egy ultrahangra esetleg kérjen beutalót.
A fogamzásgátló injekciónak előnye, hogy nincs mellette vérzés és 3 havonta kell adni, nem kell minden nap fejben tartani.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. A tabletták csökkentik a vérzést, sok nő - noha nincs partnere - ezért szedi.
A honlapomon a tabletta blog végén olvashatja, hogy apácáknak is javasolja a Vatikán, számos előnyös hatása miatt.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2013-02-24 00:42:55
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés