Sürgősségi tabletta vagy sem?

Kérdés:  Tegnap éjjel együtt voltunk a barátommal, és sajnos történt egy kis baleset. Végig óvszert használtunk, de miután elélvezett, még 1 vagy 2 percig bennem maradt, és mikor kivette a péniszét lecsúszott az óvszer, és láttuk, hogy csak az első 1,5-2 cm-en van rajta.
Én gyorsan visszább görgettem és valószínű tényleg nem folyt ki belőle semmi, de azért aggódom, hogy esetleg ha az óvszeren belül a pénisz oldalára is került sperma, az a hüvelybe kerülhetett mikor kihúzta. (Tudom, ez elég logikátlanul hangzik.)
A barátom szerint biztosan minden az óvszerben maradt és ne aggódjak. Viszont amiatt is jobban aggaszt a dolog, hogy (ha jól érzem, és igaza van a netes menzesz naptáramnak, akkor) valószínű szombat-vasárnap környékén volt peteérésem, ez az eset pedig kedden este történt (a menzeszem néha kicsit elcsúszik, pl. stressz hatására, úgyhogy a menzesznaptár sem mindig pontosan jelzi előre ezeket a dátumokat).
Ön szerint indokolt bevennem sürgősségi tablettát, vagy megnyugodhatok? Tartok a nagy "hormonlökettől", de még jobban egy esetleges terhesség-megszakítástól.
Nagyon szépen köszönöm a tanácsát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(februári)   InforMed

Válasz:  Mielőbb vegyen be sürgősségi tablettát! ÉS: ismeri a mondást a korsóról és a kútról? Ha nem szereti a rettegést, mielőbb írasson rendes tablettát is!
A fogamzásgátló tabletta a 7 napos szünet alatt is véd, így 1-2 db kihagyása legfeljebb vérzést okoz.
A fogamzásgátló injekciónak pont ez az előnye, 3 havonta kell adni, nem kell minden nap fejben tartani.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2013-02-24 00:42:58
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés