Terhesség, Trichomonas

Kérdés:  35 éves, 18 hetes kismama vagyok, a második babámat várom. Október óta küzdök a Trichomonas nevű hüvelyfertőzéssel, ezzel kerestem fel a nőgyógyászt is. Klion-D kúpot kaptam rá, amelytől el is múlt a fertőzés, (a kenet is negatív lett) és utána derült ki, hogy terhes vagyok.
Sajnos a betegség 10 nap múlva visszatért, de a terhesség első harmadában nem szedhettem rá semmit. A folyáson kívül más panaszom nem is volt. A 12. hét után, pozitív Trichomonas kenet után kaptam ismét Klion-D kúpot, ami után elmúlt a folyás (negatív kenet), de aztán megint visszatért, ismét kúp (ugyanaz), két hét eltelt a kúp után, ez idő alatt döderleint tartalmazó hüvelykapszulát is használtam kúraszerűen 1 hétig, és most pár napja megint csak előjött ez a parazita, a már megszokott zöldes-sárgás folyással (más panaszom nincs).
14 hetesen voltam vércukorterhelésen, nem vagyok cukorbeteg, a párommal nem élünk szexuális életet, épp ezen fertőzés végett, fürdőkbe nem járok.
Esetleg nem jól helyezném fel a kúpot, és legbelül, ahova pl. nem jut el a gyógyszer, marad egy kis fészek, amiből aztán újra elkezdene szaporodni ez a parazita?
Nagyon aggódom, hogy a terhességemet, illetve a születendő kisbabámat is veszélyeztetheti ez a betegség, főleg, ha esetleg nem sikerülne teljesen kiirtani még szülésig sem.
Doktor úr szerint, mi lehet az oka, hogy a fertőzés időről időre visszatér, és mi lenne a megfelelő kezelés? Esetleg szájon át szedhető, a Klion-D hatóanyagát tartalmazó antibiotikumot kellene szednem? Ez nem veszélyeztetné a babát?
Nagyon várom válaszát!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(márciusi)   InforMed

Válasz:  Elképzelhető, hogy Ön mindig újrafertőzi valahonnan magát.
A kenet elavult, tenyésztést kell végezni. Ettől lehet babája.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról és a várandósságról írottakat.
Nézze meg a videókat. (Táncoló ikerbabák.)
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2013-03-11 06:15:13
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom

Web Design & Development Prowebshop