Fogamzásgátló tabletta és alkohol

Kérdés:  Két hónapja szedek Corenelle fogamzásgátlót. A fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatban általánosságban azt a felvilágosítást kaptam, hogy az alkoholfogyasztás hatására veszíthetnek hatékonyságukból.
Mivel nem szeretnék lemondani a havi kb. 2 alkalommal elfogyasztott néhány pohár borról, vagy egy-két pohár tömény italról, így arra gondoltam, hogy az eddig este 9-kor szedett tabletta bevételét délutáni időpontra teszem, így ha este szórakozni megyek, addigra a hatóanyagok felszívódnak.
Előrehozhatom úgy a tablettaszedés időpontját, hogy a következő levélnél áttérek a délutáni (3 óra körüli) időpontra, teljes marad így a védelem? Az ilyen módon elfogyasztott alkohol befolyásolhatja a fogamzásgátló hatását, vagy így attól már nem kell tartanom?
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(márciusi)   InforMed

Válasz:  Az alkohol csak a máját teszi tönkre, a tablettát nem zavarja.
Egyébként a fogamzásgátló tabletta a 7 napos szünet alatt is véd, így 1-2 db kihagyása legfeljebb vérzést okoz. Tehát Ön továbbra is biztonságban van.
A fogamzásgátló injekciónak pont ez az előnye, 3 havonta kell adni, nem kell minden nap fejben tartani.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2013-03-11 06:15:14
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés