Candida albicans

Kérdés:  Egy aggódó anyuka vagyok. 10 éves kislányomnak november végétől hüvelyfolyása van, a hüvely vörös, hólyagos, de nem érzékel fájdalmat. Azóta 3 alkalommal voltunk gyereknőgyógyásznál, először Pimafucort kenőcs volt, ami nem használt. Azután történt egy hüvelykenetvétel, amiből kiderült a Candida albicans. Orvosunk Diflucan 50 mg-os tablettát írt fel, és Candida-diétába is kezdtünk, de ez sem használt, aztán Pimafucin hüvelykúp, amit félbevágva sikerült felhelyezni, de ez sem volt hatásos.
Végső elkeseredésemben írok Önnek, hátha tud mondani nekem valamit, ami biztat, hogy ez nem marad így örökre, vagy mond valamit, amiben tudunk egy picit reménykedni, mert a kislányom orvost már nem is akar látni. Van egyáltalán kiút ebből, meg lehet gyógyulni?
Válaszát előre is köszönöm!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(márciusi)   InforMed

Válasz:  Szájon át kellene gyógyszert adni. Megértem szegény lánykát. Az én unokám sem szereti a doktorokat, pedig nagyon reméljük, folytatja a dinasztiát.
Nem fürdenek egy fürdőkádban? Önnél történt tenyésztés?
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2013-03-17 04:22:34
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom

Web Design & Development Prowebshop