Fogamzásgátló mellett késik a menstruáció

Kérdés:  A gyógyszerszünet 4. napján tartok és még nem érkezett meg a vérzésem. Mindig a 4. nap reggelén szokott. A legutóbbi 2 levél között nem tudtam szünetet tartani a munkám miatt, illetve a múlt héten napokig tartó magas lázzal járó betegségem volt. Antibiotikumot nem szedtem, hányás, hasmenés nem volt és mindig minden hónapban pontosan szedem a gyógyszert, egy szem sem maradt ki. Végeztem a mai napon terhességi tesztet is, ami negatív lett. Évek óta szedem a gyógyszert, még soha nem fordult elő, hogy késsen, vagy ne jöjjön meg, szinte órára pontosan.
Mi lehet az oka? Talán a betegség zavart volna be?
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(márciusi)   InforMed

Válasz:  Szigorúan tilos két csomagot folyamatosan beszedni!
A vérzés a 7 nap valamelyikén jöhet meg, de emiatt lehet, hogy ez a hónap kimarad. Javaslom, a 7 nap letelte után folytassa a szedést, mintha mi sem történt volna. Nem ártana azért egy vizsgálat!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. A tabletták csökkentik a vérzést, sok nő - noha nincs partnere - ezért szedi.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2013-03-23 03:42:02
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
+ További hírek