Terhesség kizárható?

Kérdés:  Február 9-én megszakításos módszerrel voltunk együtt a párommal, nem élvezett belém de nagyon féltem, ezért bevettem egy 72 órás tablettát február 11-én reggel. Február 15-én meg is jött a menzeszem (a vártnál 10 nappal korábban), elég erős volt és görcsöltem is. Február 23-án csináltam tesztet, ami negatív lett.
Majd március 1-jén ismét együtt voltunk a barátommal, viszont használtunk kondomot, amelyet kétszer is ellenőriztem, hogy rendben van-e? A gyógyszer után március 14-re vártam a menzeszem, viszont nem jött meg, ezért március 15-én ismét csináltam egy tesztet, ami negatív lett. Majd március 21-én megismételtem a tesztet, amely negatív eredményt hozott ismét, majd ezen a napon estére elkezdtem "barnázni" és 22-én meg is jött a menzeszem.
Az egyetlen dolog, amitől még tartok, hogy tegnap még a mennyiség az rendes (22-én) volt, de mára már elég kevés (23-án). A fogamzásgátlót tegnap elkezdtem.
Kizárhatom a terhességet vagy menzesz után csináljak még egy tesztet, és ha az negatív, végleg kizárhatom?
Köszönöm válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(márciusi)   InforMed

Válasz:  Legbiztosabb, ha elmegy vizsgálatra. Addig is szedje a tablettát. Ha azt szedi, teljes biztonságban lesz!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2013-04-04 06:47:47
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop