Terhesség - Elhalt magzat?

Kérdés:  36 éves nő vagyok, 7 hetes terhes. Az ultrahangos papíromon ez áll: "Az uteruszban egy szabálytalan alakú petezsák látható. Átlagos átmérője 13 mm. 6 hetes. A petezsákban embryo nem látható. Koraterhességi elhalás alapos gyanúja."
Az orvos szerint kilenc hetes terhes vagyok, de én pontosan tudom a napot, hogy mikor voltunk együtt a párommal és eszerint 7 hetes terhes vagyok, de egy hét múlva még vissza kell mennem az ultrahangra, mert nincs semmi panaszom, vagyis egy picit fáj a hasam.
Az normális dolog, hogy az orvos még egyszer sem vizsgált meg és vérvételre sem küldött? Azóta járok orvoshoz, hogy az ultrahangon még csak kiszélesedett nyálkahártyát láttak. Van egy örökölt vérsűrűségem, amiatt Sycoumart szedtem, de később átállítottak injekcióra.
Ön szerint van még remény, hogy él a baba?

| terhesség, szülés, várandósság
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Remény természetesen van, remélhetőleg egy hét múlva a kontrollnál növekedést észlelnek és látják a babát. Ma inkább csak ultrahanggal vizsgálnak. Vérvételt pedig a terhességi kivizsgálás kapcsán végeznek. Ha jó lesz az eredmény, akkor megkapja a beutalót.
Nem írja, miért kap alvadásgátlót, de azt rendelő orvosával megbeszélte a babát?
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a várandósságról írottakat.
Nézze meg a videókat. (Táncoló ikerbabák.)
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2013-04-13 07:29:11
| terhesség, szülés, várandósság
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop