Lehetek terhes?

Kérdés:  18 eves vagyok. 2-3 eve problemam volt a menstruaciommal, igy a folytonos nogyogyaszati vizsgalatok utan a nogyogyaszom fogamzasgatlot irt fel, hogy be tudja allitani a menstruaciom rendszeresseget.
1,5 evig szedtem a Diane tablettat, majd abbahagytam es egy masik - Dienille - tablettat kezdtem el. Az elso level utan nem jott meg a menzeszem, de a kotelezo 7 napot kihagytam a ket level kozott, most a 2. levelet is beszedtem. Varom, hogy verzes jelentkezzen, de felek attol, hogy terhes vagyok, mert a parommal nem vedekeztunk legutobb.
Ilyenkor fennall a terhesseg lehetosege?

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás, vérzéskimaradás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(áprilisi)   InforMed

Válasz:  A védőhatás folyamatos! A megvonásos vérzés elmaradása nem jelent terhességet, sok nő pont ezért szed tablettát, noha nincs is partnere. Szedje tovább a tablettát, nem lesz gond.
Az injekció mellett törvényszerű a megvonásos vérzés elmaradása. Nem árt egy vizsgálat, de szerintem arról van szó, amit írtam.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2013-04-13 07:29:12
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás, vérzéskimaradás

Web Design & Development Prowebshop