Lehetséges a teherbeesés?

Kérdés:  20 éves vagyok. Egy hónappal ezelőtt váltottam védekezési módszert óvszerről fogamzásgátló tablettára. Iamna 75 mg-os tablettát használok. A nőgyógyászom azt mondta, hogy a menstruáció 3. napján kezdjem el szedni, onnantól véd a tabletta. A tabletta betegtájékoztatója szerint, ha az 1. napon veszem be, akkor azonnal véd, ha a 2-5. napon, akkor további hét napon át ajánlatos egyéb fogamzásgátló módszer alkalmazása.
Ennek megfelelően a menstruáció 3. napján vettem be az első tablettát és csak az azt követő 11. napon szeretkeztünk a párommal óvszer használata nélkül. Azóta nem voltunk együtt. Minden tablettát bevettem, ugyanabban az időpontban (este nyolc órakor). Kétszer fordult elő, hogy nyolc óra helyett kilenckor vettem be. Most van a 7 napos gyógyszerszünet 3. napja és még nem menstruálok.
Lehetséges, hogy teherbe estem? Mi a teendő akkor, ha továbbra sem jelentkezik a menstruáció?

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Szerintem semmi gond!
A tabletták csökkentik a vérzést, sok nő ezért szedi, noha nincs is partnere. Az injekció mellett pedig egyáltalán nincs ez a megvonásos vérzés.
A 7 nap szünet után folytassa a szedést, s menjen el vizsgálatra, de meglátja, nem találnak semmit.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2013-04-18 06:36:06
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop