Várandós voltam?

Kérdés:  Van egy 13 hónapos kisfiam, akit még naponta több alkalommal szoptatok. A szülés óta nem jelentkezett a menstruációm. Férjemmel nem védekezünk, úgy gondoljuk, ha jönni akar a baba, jöhet.
Múlt hónapban volt három hét, amikor korai terhességi tüneteket tapasztaltam magamon. Ezek voltak hasi szurkálás, enyhe alhasi fájdogálás, erőteljes émelygés, fáradékonyság, mellbimbó-érzékenység, szagérzékenység, és gyakori vizelési inger - de nem felfázás.
Mikor első gyermekemmel várandós lettem, pont ugyanígy volt. Vettem is terhességi tesztet, ami negatív jelzést adott. Aztán hirtelen egyik napról a másikra elmúlt minden tünet.
Voltam nőgyógyászaton a dologgal, de a két negatív teszt miatt nem készítettek ultrahangvizsgálatot.
Kérdezem én, Ön szerint lehetséges, hogy megtermékenyültem, csak épp a beágyazódás nem volt sikeres? Vagy lehetséges, hogy mire a teszt kimutatta volna, addigra már fel is szívódott? Mivel nincs menstruációm, jelenthet valamiféle problémát, hogy a méhem nem tud kiürülni? Nem jelentene problémát, ha a jövő hónapban megtermékenyülnék? Nem gondolom, hogy pszichés dolog lett volna, mert nem akarunk görcsösen kistestvért.
Várom válaszát!

| terhesség, szülés, várandósság
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Ez lehetséges magyarázat. Viszont egyszerre nem lehet két végén égetni a gyertyát, ha babát szeretne, előbb hagyja abba a szoptatást. (Ezt egyébként a természet is megakadályozza, bár nem mindig.)
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2013-05-12 06:40:56
| terhesség, szülés, várandósság

Web Design & Development Prowebshop