Fogamzásgátló és Tegretol

Kérdés:  Április 28-a óta használok Nuvaring hüvelygyűrűt, előtte nem alkalmaztam semmilyen fogamzásgátlót, mert az epilepsziámra Tegretolt szedtem. A Tegretolt a fogamzásgátló használata előtt legalább egy hónappal abbahagytam, és Rivotrillal helyettesítettem, mivel az nem lép kölcsönhatásba a fogamzásgátlóval. A Rivotril csak csökkentette a rohamaimat, de nem szüntette meg teljesen, és most ismét előjöttek, elég intenzíven.
Tudom, hogy a clonazepam dependenciát okoz, tehát valószínűleg már immunis vagyok a kezelésre. Próbáltam növelni az adagot, de így sem volt hatása.
Ha most visszatérek a Tegretolra és ezentúl óvszert használok, teherbe eshetek?
Köszönettel!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(májusi)   InforMed

Válasz:  Önt tévesen informálták! A TEGRETOL (RÉGI, KIPRÓBÁLT KÉSZÍTMÉNY) EGYÁLTALÁN NEM ZAVARJA A NEMI HORMONOK HATÁSÁT! Nyugodtan használja a NuvaRing mellett, nem zavarják egymás hatását.
Felesleges a kiegészítő védekezés! Már sok ilyen helyzetű hölgyet láttam, soha sem volt gond. Nyugodtan térjen vissza a Tegretolra, biztonságban lesz.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2013-05-27 05:30:43
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés