Terhesség - Urológia

Kérdés:  32 hetes kismama vagyok, több kérdéssel is fordulnék Önhöz. Urológia problémám van, ami először 12 hetes terhesen jött ki. Alhasi fájdalmaim voltak, gyakori vizelési inger. Akkor a nőgyógyászom Monuralt írt fel. Később újra kialakult a hólyaghurutom 20 hetesen, ekkor kórházi kezelést kaptam, ahol Clindamycint kellett szednem. 28. hétig panaszmentes voltam, de aztán újra kialakult a hólyaghurutom. Magas lázam volt, alhasi és vesetájéki fájdalmaim. A vizeletemben nagyon sok volt a fehérje és a baktérium.
A háziorvosom Augmentint írt fel. 2 hétig panaszmentes voltam viszont 31 hetesen megint kialakult, vesefájdalom és magas láz kíséretébe. Ekkor Amoxicylint írt fel, tegnap vettem be az utolsó gyógyszert, viszont aggódom, hogy megint ki fog alakulni. A nőgyógyász és a védőnő szerint is a baba fekvése okozza a panaszaimat.
Az antibiotikumos kezelések mennyire károsak a babára? Megelőzhető a hólyaghurut valamilyen módon? A továbbiakban okozhat problémát (koraszülés, fejlődési rendellenesség)?
Köszönöm!

| terhesség, szövődmény, koraszülés, húgyúti fertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(májusi)   InforMed

Válasz:  Sajnos, a kismamák hajlamosak a húgyúti fertőzésekre és a vesemedence-gyulladásra, mert a méh leszorítja az urétert (főleg a jobb oldalit) és elfolyási zavart okoz. Akinek erre hajlama van, annak kb. félidőtől húgyúti gondokkal küzd. Próbáljon bal oldalon feküdni, és nagyon lelkiismeretesen szedje a gyógyszereket. Az antibiotikumok nem ártanak a babának, a magas láz viszont koraszülést okozhat.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a várandósságról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhességi szövődmények rovatban olvashatók.

2013-05-27 05:30:44
| terhesség, szövődmény, koraszülés, húgyúti fertőzés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop