Endometriosis

Kérdés:  2010. óta probléma volt a menstruációmmal (köztivérzéseim voltak). Folyamatosan jártam nőgyógyászhoz tüneteimmel, de mindig csak gyulladáscsökkentőket kaptam.
2012. év vége felé már komolyabb fájdalmaim voltak, mindkét oldalon a petefészkem körül. 2012. októberben elkezdtek komolyabban vizsgálni, így tüneteim alapján endometriózi-ra gyanakodtak. Ezért 2013. január 17-én megműtöttek (LSK). A szövettanból bebizonyosodott, hogy endometriózisom van, így felírtak nekem fél évre való VISANNE tablettát.
Az első két hónap szedése teljesen mellékhatásmentes volt, a menstruációm ugyan úgy megjött, a fájdalom és a közti barnás vérzés nem múlt el. Most kezdem a 3 havi adagot szedni, de a menstruációm késik majdnem 2 hetet. Közösülés még mindig fájdalmat okoz, és kezd visszatérni a barnás vérzés is.
Terhességi tesztet végeztem 2x, eredménye negatív lett. Attól tartok, hogy ez a gyógyszer nem segít rajtam semmit, ugyanis az összes rossz tünet, amire szedem, megmaradt.
Esetleg tudna valami hatásosabb gyógymódot, vagy én vagyok türelmetlen?

| endometriózis
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(júniusi)   InforMed

Válasz:  Sajnos a végleges véleményhez ki kell várnia a 6 hónapot. Ez teljesen új gyógyszer, remélhetőleg ettől meggyógyul. A vérzéskimaradás a kezelés velejárója, nem kóros. Utána rendeződni fog.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az endometriózisról írottakat.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Endometriózis rovatban olvashatók.

2013-06-19 10:24:20
| endometriózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop