Elöl fekvő méhlepény a 28. héten

Kérdés:  Hosszú évek után újra Önhöz fordulok tanácsért. Köszönöm a lehetőséget!
28 hetes kismama vagyok. A második terhességem ez, amelyben 12 hetesen enyhe barnázgatást követően derült ki, hogy placenta praevia marginalis a diagnózis. Vérzés azóta sem fordul elő, szerencsére.
Későbbi UH-on (18. hét) már tejesen fedni látták a méhszájat a placenta által. Átlógott mindkét oldalra. 23 hetesen 9-10 m-re fedte, ami a 28. hétre sem változott. Ráadásul mellső fali a lepény, ha mindez nem lenne elég. Hüvelyi UH-ot a 32. hétre terveznek a pontosabb helyzetmegítélés érdekében.
Nagyon szeretném megúszni a műtétet, egyes (számomra érthetetlen) nőkkel ellentétben soha eszembe sem jutna vágyni rá. Ön szerint mennyi erre az esély? Milyen távolság elérésekor mernek belevágni az orvosok a spontán szülésbe? Ez a 10 mm hányad része a méhszáj szélességének? Hány cm-t kell még mozdulnia?! Ez a rendellenesség eredhet a korábbi szülés során végzett lepényleválasztásból? Még fél év múlva is voltak csillámló foltok a méh falán.
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

| terhesség, szülés, várandósság
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(júniusi)   InforMed

Válasz:  A lepényleválasztást azért kellett csinálni, mert a lepény nem vált le, és ez elvérzést okozott volna. A várandósság 40 hétig tart, előtte 2 héttel érdemes a lepény helyzetével foglalkozni. A lepény - a nagy számok törvénye alapján - addigra már hatalmas távolságra lesz a méhszájtól. Ennek valószínűsége 99,5%!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a várandósságról írottakat. Nézze meg a filmeket is!
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2013-06-19 10:24:21
| terhesség, szülés, várandósság
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop