Véres folyás, viszketés

Kérdés:  Párommal több éve együtt vagyunk, és gyakorlatilag szinte a kezdetektől jelentkezik nálunk hüvelygomba vagy fertőzés, ami kapcsán rendszeresen jártam orvoshoz, szedtem-használtam a kúpokat, vagy próbáltam én magam házi praktikákkal, vagy vény nélkül kapható készítményekkel kezelni a felmerült tüneteket. A tünetek általában nálam jelentkeznek.
Körülbelül 1 évig semmi problémám nem jelentkezett, azonban az utóbbi fél évben ismét rendszeresen visszatér a viszkető, égő érzés és a szeméremajkak megduzzadása. Most költöztünk ki külföldre. A párommal 5 hétig nem láttuk egymást, tehát azt gondoltuk, hogy nem lesz gond, ez pont jó idő lesz a teljes gyógyulásra. Azonban időközben nekem egy feltehetően lábon kihordott tüdőgyulladásom volt, amit egy 3 napig, majd egy 7 napig szedendő antibiotikummal kezeltek (a kiutazásom miatt más lehetőség nem volt). A 3 napot követően ismét jelentkezett az erős folyás, viszkető érzés. Ezt Canesten kombival kezeltem, majd Pevaryl-G-vel. Időlegesen megoldódott a probléma, azonban rá egy hétre a GynOphilus mellett is nagyon égető, fájó, picit viszkető érzésem van a hüvelyemnél, kicsit megduzzadt szeméremajkak és alhasi fájdalmam. A folyásom az elmúlt két napban véres reggelente és este, de menstruációt még nem várok (bár PCOS és pajzsmirigybeteg lévén történt már meglepetés).
Fertőtlenítésként át szoktam keni a nemi szervemet vízzel oldott teafaolajjal (jobb híján). A páromnál nem jelentkezett probléma.
Tudom, hogy látatlanba nehéz megállapítani bármit is, így csak annyit kérdeznék, hogy Ön szerint használjak bármilyen készítményt most (GynOphilus és Canesten kenőcs van most nálam) vagy menjek patikába és érdeklődjek a vény nélkül kiváltható készítmények után (Angliában nem tudom milyen lehetőségek vannak)?
Amikor hazaérünk elég csak nekem felkeresnem a nőgyógyászom, vagy a páromnak is célszerű lenne velem jönnie? Nála nincs tünet, ennek ellenére szükséges neki kezeltetnie magát esetleg egy urológust felkeresni, vagy mindkettőnkről kenetet vetetni?
Előre is köszönöm válaszát!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(júniusi)   InforMed

Válasz:  Jobban jár, ha egy fapados járattal gyorsan hazajön! Így csak méhszájseb és más gondok fognak előjönni a nem megfelelő kezeléstől.
Az Ön által használt készítmények kockázatosak. A párját akkor is kezelni kell, ha panaszmentes!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2013-06-19 10:24:21
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop