Hónalji nyirokcsomó-duzzanat

Kérdés:  Problémám 2 éve kezdődött. Önellenőrzés alkalmával 2 éve, enyhe nyomás hatására a bal mellemből fehér-áttetsző folyadék ürült, nem volt fájdalmas.
Elmentem nőgyógyászhoz, mindenféle nőgyógyászati, vérvizsgálat, ill. mellultrahang után azt mondták, hogy nincs sem hormonális sem fizikális elváltozás, amely indokolná a folyadék ürülését.
Elmentem egy sebészhez, ő azt mondta, hogy egy pici csomót érzékel a mellben, a bimbó alatt, de ez ultrahangon nem látszódik, nem kell vele semmit tennem.
Azóta már fáj is a mellem, illetve a bal mellem külső felső harmadában a hónaljnál tapintható fájdalmas csomók vannak.
Nem tudom felmérni, hogy mennyire duzzadtak, nem sokkal nagyobbak a másik oldalhoz képest, csak fájnak.
3-4 hónapja a fájdalom miatt ismét elmentem nőgyógyászhoz, vérvizsgálat és az ultrahangos vizsgálat is negatív lett, pedig fáj, igazából a kezem is fáj néha, a bal felkarom a csontnál.
Nem tudom, kihez fordulhatnék? Sotalol tartalmú gyógyszert szedek 1 éve, mitrális prolapsusom van, 2-3 éve stresszesebben élek, a prolapsus meglétére is emiatt került sor (25 éves koromig nem is tudtam róla), most 27 éves vagyok. Menstruációm rendszertelen, 3-5 hónapos is képes kimaradni, bár 1-2 éve már normalizálódni látszik.
Kihez fordulhatnék a problémámmal? Lehetséges, hogy ez a fájdalom nem nőgyógyászati problémára utal?
Válaszát előre is köszönöm!

| szívbetegség, tünetek, mitrális prolapsus, tünetek
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(júliusi)   InforMed

Válasz:  Önnek - szerintem - két gondja van. A kisebbik, a tejcsorgás oka egy prolaktin nevű hormon vizsgálatával eldönthető. (Nőgyógyász ad beutalót.)
A nagyobbik - a bal oldali szívtáji és felkar fájdalom miatt egy jó kardiológust kellene felkeresnie. A Sotalol úgy látszik nem megfelelő. (Amellett egy erős gyógyszer! Az ártalmatlan Rythmonorm vagy időnkénti Cordaron szedés nem lenne jobb?)
A mitrális prolapsus nem okoz panaszt, melléklelet szokott lenni. A Sotalolt súlyos kamrai ritmuszavarra szokás szedni. (Ezt 24 órás EKG= Holter-monitor vizsgálat után mondják ki.) Önnek ez a betegsége?
Biztos jó a kardiológusa?
Végezetül: Ön 27 éves. Mikor tervez babát? (Már csak a szíve miatt is.)
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a várandósságról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Szív és érbetegségek rovatban olvashatók.

2013-07-21 11:28:54
| szívbetegség, tünetek, mitralis prolapsus
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop