Indokolt a császármetszés?

Kérdés:  Első gyermekes kismama vagyok, a 38+6. hétben járok. Hétfőig el kell döntenem, hogy vállalom-e a programozott császárt, vagy saját felelősségre a természetes szülést választom. A terhességem problémamentes volt, csak a terhességi diabétesszel kellett megküzdenem, de jelenleg ezzel nincs gond, a diéta hatásos.
Egy hónapja a nagy meleg hatására (30-35 fok) ödémás a lábam, nagyon csúnyán bedagad, időnként az arcom és a kezem is. Most, hogy pár napja rossz az idő, a dagadás nagy része lement. Vérnyomásom 106/63-ról indult, s a terhességem folyamán fokozatosan emelkedett, de leginkább a lábdagadással egy időben indult meg jobban. Jelenleg a felső értékem 125-140 között mozog (140 fölé nem megy), viszont az alsó értékem 75-95 között mozog.
Emiatt az alsó érték miatt szeretne az orvosom programozott császárra kiírni. Ön szerint indokolt? Amennyiben a felírt 20 mg-os Corinfar hat, akkor indokolt. Bevallom, félek a császármetszéstől, hiszen mégis egy hasi műtét, és félek tőle, hogy ha az első babám így születik, akkor nem lesz esélyem már megtapasztalni ezt a természetes szülés csodáját. (Lehet, hogy nem éreznék így, ha tájékoztattak volna a következményekről.)
Válaszát előre is köszönöm!
Egy aggódó kismama!

| szülés, császármetszés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(júliusi)   InforMed

Válasz:  Nyugodtan kérje a természetes szülést. Én is annak a pártján vagyok. Ha baj lenne a babával (nem lesz) bármikor át lehet térni a császárra. Akkor lenne gond, ha 160 felett lenne a vérnyomása és/vagy vizeletében +++ fehérje lenne. Ezzel együtt alkudjon meg orvosával.
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Szülés rovatban olvashatók.

2013-07-21 11:28:55
| szülés, császármetszés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop