Emlőben diónyi csomó

Kérdés:  A jobb emlőmben 3 napja diónyi méretű tömött érzékeny terimét észleltem. Már elmentem az orvoshoz, mert már úgy vettem észre, hogy be van gyulladva. Mi okozhatta ezt? Mi a gyógymódja? 13 éves vagyok

| emlő, csomó, emlÅ‘
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(júliusi)   InforMed

Válasz:  Rák biztosan nem! Ebben a korban ez előfordul, s következmények nélkül el is múlik. Részletesebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu)a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a serdülőkorról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek az Emlőbetegségek, ciszták, csomók rovatban olvashatók.

2013-07-29 16:59:42
| emlő, csomó

Az emlőrák tünetei

A csomó nélküli emlőfájdalom általában nem a mellrák jele, jóllehet a mellrákos nők körülbelül 10 százalékának csomó nélküli fájdalma van.


Tények és tévhitek az emlőrákkal kapcsolatban

Valóban rákot okozhat a melltartó és a dezodorok? Jobbak-e a túlélési esélyek, ha az egész mellet eltávolítják? Csökkenthető-e az emlőrák kialakulásának kockázata? Cikkünkben a fentiekhez hasonló tényekről és tévhitekről olvashat.


A nő és a nőgyógyász

Amikor egy nő elhatározza, hogy gondjával felkeres egy nőgyógyászt, általában hosszas készülődés előzi meg.


Az éjszakai műszak és a mellrák

Nem növeli a mellrák kockázatát az éjszakai műszak - derítették ki egy nagyszabású, tíz éven át tartó kutatásban a londoni Rákkutató Intézet szakemberei, akik a British Journal of Cancer című folyóiratban mutatták be eredményeiket.


Hogyan vizsgáljuk meg helyesen a mellet?

Csak 5 perc és elég, hogy a félelem és szorongás elillanjon. Havonta egyszer minden hölgynek meg kellene vizsgálnia saját mellét. Erre a legalkalmasabb a menstruációt követő hét.


Web Design & Development Prowebshop