Halvány pozitív teszt

Kérdés:  9 hónapos babámat szoptatom jelenleg. Menstruációm 3-szor jelentkezett, az első után a második pontosan 28 napra, június 10-én, majd a harmadik, eddig utolsó július 5-én.
Védekezés nélkül június 28-án és július 3-án voltunk együtt a férjemmel. Az utolsó menstruációm három napig normálisnak volt mondható, utána viszont barnás pecsételésem volt több mint 2 hétig, nem minden nap, csak időnként.
A kislányomnak ezzel egyidejűleg hasmenése is volt, gyerekorvos nem találta okát. Egy babás oldalon kérdeztem utána, hogy tapasztalták-e, hogy a barnás pecsételéssel egyidejűleg a szoptatott babának megy kicsit a hasa, mire azt válaszolták, hogy szerintük terhes vagyok.
Nagyot nevettem, de a bogarat elültették a fülembe, így teszteltem, halvány pozitív csík lett. Nem akartam elhinni, így még jó pár, különböző gyártótól származó teszttel próbálkoztam több napon keresztül, mind ezt az eredményt hozta.
Elmentem nőgyógyászhoz ezek után (most hétfőn), aki nem talált terhességre utaló jelet, sem méhen belül, sem kívül ultrahanggal (7mm volt a nyálkahártya). Azt mondta, ha nem jönne meg augusztusban, menjek vissza, amúgy meg ne tesztelgessem magam a nyugalmam megőrzésének érdekében.
Hát, az a helyzet, hogy a nyugalmam így sem teljes. Azóta is teszteltem egyet, ami szintén halvány pozitív. Elhiszem, hogy nem vagyok terhes, gondolom a csíknak is erősnek kellene már lennie, ha igen, de félek, hogy valami egyéb bajom lehet, amit ultrahanggal nem látott esetleg. Tényleg nem kell ezzel foglalkoznom, ha megjönne a menstruációm? Mert szerintem ez nem normális, hogy ha halvány is, de pozitív teszteket produkálok.
Valami megnyugtató válaszra várnék, miért lehet ez, ha nem terhességtől?
Elnézést, hogy hosszúra sikerült.
Köszönettel!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(augusztusi)   InforMed

Válasz:  A vérzést gyógyszerrel meg lehet hozni, és ajánlom utána az injekciót, azt szoptatósok is kaphatják, nem apasztja el a tejet és a babának sem árt.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2013-09-06 06:19:45
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop