Tabletta – Hasmenés

Kérdés:  21 éves vagyok, Corenelle tablettát szedek 6 hónapja. A múlt héten elkaptam valami erős folyós hasmenést okozó vírust, és vasárnap estétől szerdáig óránkénti gyakorisággal jártam a mosdóba miatta, éjjel is. A tablettákat szedtem, de esélytelen, hogy lett volna idejük felszívódni (nem láttam értelmét a pótlásuknak sem tartalékcsomagból). Péntekre meg is lett az eredménye, mert megvonásos vérzés jelentkezett.
A 21 napos tablettából még volt vissza a hasmenés megszűnése után is, a vérzés alatt. Be is szedtem. Most fogyott el és kellene a szünetet megtartanom, de még így is tart a hormonszint csökkenés okozta vérzés.
Tartsam meg a 7 nap szünetet vagy szünet nélkül kezdjem el a következő szelvényt? Meddig kell kiegészítő védekezés?
Köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  A fogamzásgátló tabletta a 7 napos szünet alatt is véd, így 1-2 db kihagyása legfeljebb vérzést okoz. Tehát Ön továbbra is biztonságban van.
Most tartsa meg a 7 napos szünetet, utána folytassa a szedést, mintha mi sem történt volna,
A fogamzásgátló injekciónak pont ez az előnye, 3 havonta kell adni, nem kell minden nap fejben tartani, s nem zavaró a hasmenés se.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2013-09-28 04:45:04
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop