Marginális placenta prévia

Kérdés:  36+5 hetes várandós vagyok. Placenta prévia marginálisom van. A placenta 0,5 cm-re van a méhszájtól (a 30. héten még fedte 3 cm-rel). Ha ez az állapot nem változik, (napokon belül) a 38. hétre előjegyeznek császárra.
Két ellentétes szakvéleményt kaptam:
1. A közeli kórházban inkább biztosra mennek, már most befektetnének, és császárra ítélnének, azzal riogatnak, hogy 5 perc alatt is elvérezhetek és elveszíthetem a babát (ezért kellene befeküdnöm). Marginális placentával is ilyen nagy a vérzés esélye, hogy bent akarnak tartani? Azt hittem csak a centrálissal fektetnek be. Eddig nem volt vérzésem.
2. Egy távolabbi kórházban azt mondták, hogy ha biztonságos és lehetséges, és a baba feje jól helyezkedik, nincs vérzés, engednek szülni (komplikáció esetén persze itt is császár). Itt nem riogattak az elvérzéssel, csupán azt mondták, ha vérzek, menjek be a kórházba.
Ön szerint valóban félnem kellene ezzel a placentával az 5 perc alatti elvérzéstől, tehát érdemes befeküdnöm (5 percre lakom a kórháztól)?
Ön szerint elég a fél cm-es távolság egy esetleges vérzés nélküli szüléshez (angliai klinikákról van szó, mindkettő TB alapon működik, nincs hálapénz, a császárt preferáló doktor a minél nagyobb biztonságra törekszik, elmondása szerint).
Köszönettel!

| vetélés, terhesség, szövődmény, lepényleválás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Hálapénz természetesen nincs, a doktorok fizetése 2 milló 600 ezer forint nettó, viszont éjjel nem is mennek be szüléshez. Bár nálunk is ez lenne!
Az Ön esetében nem kockáztatnék, ha a tágulás megkezdődik (= a lepény alól kimegy a méhszáj) valóban erős vérzés léphet fel, ne kockáztasson!
A levélíróktól rengeteg rosszat olvasok a brit kórházakról, remélem, Ön megússza baj nélkül!
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Terhességi szövődmények rovatban olvashatók.

2013-09-28 04:45:05
| vetélés, terhesség, szövődmény, lepényleválás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop