Menstruáció előtti barnás folyás

Kérdés:  Az utóbbi pár hónapba menstruáció előtt 3-4 nappal enyhe barnázásom van, ami kisebb görcsöléssel jár. A fehérneműn nem látszik csak a vécépapíron. Kicsit már kezd aggasztani, mert párommal babát szeretnénk. 5 hónapja próbálkozunk, eddig sikertelenül.
Különböző fórumokon keresgéltem, de úgy veszem észre, ahány ember, annyi probléma. Olvastam, hogy ez a barnázás lehet hormonális probléma is, ami megakadályozza a teherbeesést.
Néhány mondatban az előzményekről: 18 éves koromba kezdtem el fogamzásgátlót szedni, amit 9 évig szedtem. 3 éve hagytam abba, azóta más módját választottam a fogamzásgátlásnak.
Körülbelül 4 éve volt egy méhszájsebem, amit fagyasztással távolítottak el. Minden rendben volt, azóta nincs vele problémám. Utoljára fél éve voltam az éves rákszűrésen, mindent rendbe találtak.
Van okom aggódni emiatt a probléma miatt?
Előre is köszönöm a válaszát!

| meddőség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Jól gondolja, hormonzavar az ok, azért nincs baba sem. Mielőbb menjen el vizsgálatra, mert az idő nagyon gyorsan múlik.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a meddőségről és az előkészületről írottakat. Kutya/macska ugye nincs a lakásban?
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Meddőség rovatban olvashatók.

2013-10-04 05:07:01
| meddőség

Web Design & Development Prowebshop