Fogamzásgátló hatása pikkelysömörre

Kérdés:  23 éves vagyok, most szedem a harmadik adagot a Belara gyógyszerből és azt vettem észre, hogy nagyon felerősítette a meglévő pikkelysömörömet. Sokkal vastagabban és agresszívabban jön elő, mint korábban, sőt újak is kialakultak. Az első két adagnál is megfigyelhető volt már, hogy rontott a helyzeten, de minél több tablettát szedek, annál több helyen és vastagabban alakul ki a sömör.
A 7 napos szünet alatt némileg alábbhagy a viszketés, nem jönnek ki újak és vissza is húzódnak kicsit. Ez a probléma most már elég zavaró, egyre több jelentkezik az arcomon is.
Ilyen tünetek mellett abbahagyhatom levél közben a tabletta szedését?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Ne hagyja abba, szedje végig, de utána próbáljon meg más készítményre áttérni.
Nem írja miért szedi a Belarát, de feltehetően azt is a pszoriázis mellett fennálló egyéb bőrpanasz (szőrösödés, pattanások) miatt írták Önnek. Különleges hatóanyaga van, lehet, hogy az valóban fokozza panaszait.
Valamilyen kis hormontartalmú készítményt kellene szednie. Vannak pszoriázisos betegeim, ők nem panaszkodtak a tablettára.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2013-10-27 03:09:31
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop